(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

“Σπαζοκεφαλιά” το επίδομα θέρμανσης για κυβέρνηση και τρόικα

Μπορεί ο χειμώνας να δείχνει ήδη τα δόντια του με δυνατές καταιγίδες και με απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς από απόψε, αλλά το πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης έχει εξελιχθεί στο γαιτανάκι τρόικας – κυβέρνησης.
Η πρόταση να δοθεί το επίδομα προκαταβολικά στους δικαιούχους, δηλαδή πριν τις 15 Οκτωβρίου έπεσε και πάλι στο τραπέζι, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών διστάζουν με το επιχείρημα ότι πολλοί θα το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν κλιματιστικό ή καυσόξυλα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης.
Εναλλακτικά το Υπουργείο Οικονομικών πρότεινε ΚΑΡΤΑ να δοθεί το επίδομα σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη προκαταβολικά πριν την αγορά του πετρελαίου, και η δεύτερη με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς.
Αυτό που δεν αναμένεται να αλλάξει είναι το ύψος του επιδόματος, αλλά και τα επιδοτούμενα λίτρα ανά περιοχή.
Κυμαίνεται από 168 έως 840 ευρώ, που αντιστοιχούν σε αγορά από 600 έως και 3000 λίτρα πετρελαίου. Το μέγιστο ποσό δίνεται σε βόρειες και ορεινές περιοχές όπως Γρεβενά, Φλώρινα και Ευρυτανία, και το ελάχιστο στις νοτιότερες με ηπιότερα καιρό, όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και η Αργολίδα.
120 εκατομμύρια ευρώ από το περυσινό κονδύλι για το επίδομα δεν έφθασαν ποτέ στα νοικοκυριά που αψήφησαν ακόμη και το κρύο για να γλιτώσουν την γραφειοκρατία για την είσπραξη των χρημάτων.

Σχετικά άρθρα