(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

7.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του ΙΚΑ: «Τακτοποιείστε τα χρέη γιατί έρχονται κατασχέσεις»

Αρχίζει η επιστολή των πρώτων ειδοποιήσεων στους οφειλέτες του ΙΚΑ για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Όσοι εργοδότες δεν προσέλθουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (δηλαδή κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κ.α).
Θα σταλούν περίπου 6.000 με 7.000 ειδοποιητήρια σε επιχειρήσεις που είναι ενεργές και επομένως εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν τα χρήματα.


Συνολικά χρωστάνε στο ΙΚΑ περίπου 300.000 επιχειρήσεις, ωστόσο μέχρι τώρα η συμμετοχή στη νέα ρύθμιση δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Με βάση εγκύκλιο του ΙΚΑ από την Τρίτη οι οφειλές του Ταμείου έχουν μεταφερθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σημειώνεται πως στο ΚΕΑΟ πάνε σε αυτή τη φάση και οι οφειλές του ΟΑΕΕ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου ακολουθούν ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (ανεξάρτητα απασχολούμενοι).

Τέλος στην εγκύκλιο τονίζεται πως τα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και οι ταμειακές υπηρεσίες που λειτουργούν στα υποκαταστήματα αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Στις υπηρεσίες αυτές θα εξακολουθήσουν κανονικά να εκτελούνται οι εργασίες εξόφλησης και ρύθμισης οφειλών και για τις οφειλές που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.

Πηγη: tanea.gr

Σχετικά άρθρα