(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Παράταση και διευκρινίσεις για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων

Δημοσιεύτηκε η απόφαση που αφορά την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με την οποία, οι εν λόγω καταστάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο: 

– από τον εκδότη μηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρείς ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία και
– από το λήπτη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν (μήνα ή τρίμηνο) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν.
Επισημαίνεται ότι, Ειδικά, για την πρώτη εφαρμογή, οι ανωτέρω καταστάσεις, που αφορούν συναλλαγές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014, υποβάλλονται, μέχρι την προθεσμία υποβολής των καταστάσεων του μηνός Μαρτίου 2014.
Ακόμα, επισημαίνεται ότι, η υποβολή εκπρόθεσμης ή διορθωτικής κατάστασης, πραγματοποιείται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Για να δείτε την απόφαση στην πατήστε εδώ

Σχετικά άρθρα