(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Κάθε τρίμηνο το φοροτέστ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κάθε 90 ημέρες αντί για 30 θα δηλώνονται ηλεκτρονικά έσοδα κι έξοδα, από το πρώτο ευρώ, για να μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις.Ανά τρίμηνο θα υποβάλλει η εφορία σε «τεστ αλήθειας» -κι όχι ανά μήνα όπως είχε αρχικά αποφασιστεί- περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα πρέπει να καταθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, από το πρώτο ευρώ, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ευρήματα των διασταυρώσεων, θα οδηγούν σε εκτεταμένους ελέγχους με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος.

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια η προθεσμία θα εκπνέει την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου. Έτσι, η δεύτερη κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Οκτωβρίου και η τέταρτη έως το τέλος Ιανουαρίου του 2015.

Η νέα φοροϋποχρέωση δημιουργεί έξτρα δουλειά σε λογιστές κι επιβαρύνσεις σε φορολογουμένους. Η χρέωση με «απλές» συγκεντρωτικές (πχ. ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών το μήνα) κοστίζουν 50 ευρώ το τρίμηνο.

Πηγή: Τα Νέα

Σχετικά άρθρα