(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Από το πρώτο ευρώ δηλώνονται φέτος οι τόκοι των καταθέσεων

Από το πρώτο ευρώ είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους τόκους των καταθέσεών τους οι φορολογούμενοι, καθώς απορρίφθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήσεις για διατήρηση της απαλλαγής που ίσχυε πέρυσι. Σημειώνεται ότι πέρυσι ήταν υποχρεωτική η δήλωση ποσών τόκων άνω των 250 ευρώ. 

Και φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν μέσα στην εφαρμογή του taxisnet για την φορολογική δήλωση, το ποσό των τόκων που φέρονται να έχουν εισπράξει από τις τράπεζες. Η σχετική ένδειξη δεν έχει προσυμπληρωθεί στον κωδικό της φορολογικής δήλωσης αλλά λειτουργεί καθαρά πληροφοριακά καθώς στις περιπτώσεις κοινών τραπεζικών λογαριασμών ο φορολογούμενος γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος του εισοδήματος από τόκους. 
Να σημειωθεί ότι οι τόκοι των καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς, με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα. Λαμβάνονται όμως υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.
Η εισφορά αλληλεγγύης κυμαίνεται από 1 – 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. 
Πηγή: capital.gr

Σχετικά άρθρα