(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά ταμεία

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού του 2014.  

Στο νομοσχέδιο περιέχονται διατάξεις που έχουν ως στόχο την ουσιαστική ενδυνάμωση της εισπρακτικής ικανότητας των Ταμείων, ενώ έχουν αποσυρθεί οι αρχικές ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών και άλλων θεμάτων, προκειμένου να έλθουν με άλλο νομοθέτημα στη Βουλή.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα προέλθουν επιπλέον έσοδα 700 εκατ. ευρώ στα ταμεία, ποσό με το οποίο συμφωνεί  η τρόικα.  

Αναλυτικά στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:

-Η από την 1η Δεκεμβρίου 2013 ενιαία δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας μέσω των  Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.

-Η επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».  

-Η ενίσχυση του ελέγχου και των διασταυρώσεων μεταξύ δηλωθεισών – μέσω της Α.Π.Δ. – και πραγματικά καταβληθεισών εισφορών, καθώς και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις.

-Η επέκταση της εφαρμογής του εργοσήμου και σε άλλες κατηγορίες περιστασιακά εργαζομένων.

Πηγή: το Βήμα

Σχετικά άρθρα