(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

ΟΑΕΔ: Δράσεις για πρόσληψη ανέργων

Οι δύο παρουσιάσεις που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν στόχο να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη. Θα παρευρεθούν εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν μηχανικούς και αποφοίτους ΙΤ.
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις Υπηρεσίες EURES χωρών μελών της Ε.Ε., οργανώνει δύο εκδηλώσεις για την πρόσληψη Ελλήνων αποφοίτων Μηχανικών και Επιστημόνων Πληροφορικής (IT) από Πολυτεχνικές Σχολές και Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να εργαστούν στην Ευρώπη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα στο CROWN PLAZA HOTEL (Μιχαλακοπούλου 50, πλησίον στάσης Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και η δεύτερη την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο CAPSIS HOTEL (Μοναστηρίου 18) από τις 09:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ..

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν Σύμβουλοι EURES από τις παρακάτω χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εργοδότες που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και που προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες που αναζητούν εργασία. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα διαπροσωπικής επικοινωνίας, αλλά και διενέργειας συνεντεύξεων των ενδιαφερόμενων με τους Συμβούλους και τους Εργοδότες στο χώρο της εκδήλωσης.

Ταυτόχρονα, σε διακριτό χώρο από αυτόν της κύριας εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε χώρες της Ε.Ε., Νορβηγίας με ιδιαίτερη εστίαση στον κλάδο των μηχανικών και της πληροφορικής. Παράλληλα, εργοδότες θα παρουσιάσουν το προφίλ της εταιρείας τους.

Δείγμα θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ., στο τμήμα EURES (Εργασία στην Ευρώπη), ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ανακοινωθεί στο τμήμα EURES “Νέα – Εκδηλώσεις”.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά άρθρα