(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Σχέδιο ΥΠΟΙΚ για 48 δόσεις στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών

Με φόντο τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να ζητήσει από την τρόικα να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης από τις 12 σε τουλάχιστον 48.Σύμφωνα με το Βήμα, αυτό που θα επιδιώξει το οικονομικό επιτελείο είναι να πείσει τους ελεγκτές της τρόικας γι΄ αυτή την αλλαγή, ώστε το συντομότερο δυνατό, οι φορολογούμενοι και κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους φόρους τους σε τουλάχιστον 48 μηνιαίες δόσεις.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάρει ο κόσμος ανάσα, τώρα», σχολιάζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος για το μήνυμα της κάλπης προς την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έχει εισηγηθεί ήδη στον πρωθυπουργό να υπάρξει νέα γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι 48 δόσεις, φαντάζουν για ορισμένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών το μίνιμουμ που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα, αν και δεν λείπουν και οι πιο φιλόδοξοι που θέτουν τον πήχη στις 100 δόσεις.
Στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι, περισσότεροι από ένας στους τρεις, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Τα νέα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2014 δε, είχαν ήδη στο τέλος Απριλίου σκαρφαλώσει στα 4,323 δις ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 62 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί έως το τέλος του 2013.
Το τελευταίο σενάριο, για αυτούς που έχουν διαπραγματευτεί με την τρόικα στο παρελθόν φαντάζει ανέφικτο. «Γενικά δεν θέλουν να συζητούν για νέες αλλαγές στην πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό μας έδειξαν στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις».
Πηγή: voria.gr


Σχετικά άρθρα