(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Ποιοι φόροι μειώνονται από το 2015

«Πακέτο» με 8 φορο-ανάσες για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.
Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενσωμάτωση των φοροελαφρύνσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με ανοχή της τρόικας, καθώς οι δανειστές έδωσαν μεν το πράσινο φως, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις για το ακριβές δημοσιονομικό κόστος των ρυθμίσεων.

Όπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο προσχέδιο θα περιγράφονται οι βασικοί άξονες των μέτρων, χωρίς να προσδιορίζονται ο τρόπος και ο ακριβής χρόνος εφαρμογής τους και χωρίς να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση.
  
Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν και θα εξειδικευτούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.
Το πρώτο βήμα στην υλοποίηση του πακέτου με τις μειώσεις στη φορολογία έγινε με την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και τώρα σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Πηγή:enikos.gr

Σχετικά άρθρα