(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Οι 6 παρεμβάσεις για πιο φιλική εφορία

Σε δέκα παρεμβάσεις σχεδιάζει να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της… επίθεσης φιλίας της εφορίας που ετοιμάζει για τους φορολογούμενους. Στόχος της γραμματέας Κατερίνας Σαββαϊδου είναι να αποκατασταθεί μια αίσθηση δικαίου στην κοινωνία όπου η εφορία στριμώχνει τους έχοντες και δεν θα εξοντώνει τους μη έχοντες. Ας δούμε αυτές τις παρεμβάσεις:

– μείωση των φορολογικών προστίμων. Προς μείωση έως και απόσυρση οδεύουν τα πρόστιμα γα καθυστέρηση πληρωμής φόρων καθώς και το πρόστιμο 100% για καθυστέρηση έστω και μιας ημέρας στην υποβολή δήλωσης παρακρατούμενων φόρων.

– αύξηση της χρονικής διάρκειας για την απάντηση των φορολογικών αρχών στις προσφυγές των φορολογούμενων από τις 60 ημέρες που είναι σήμερα στις 90 ή και 120 ημέρες. Με το σημερινό καθεστώς αν δεν δοθεί απάντηση εντός 60 ημερών η προσφυγή θεωρείται ότι απορρίφθηκε.

– ηπιότερη αντιμετώπιση από την εφορία των μικροοφειλετών.

– σκλήρυνση της στάση της εφορίας σε όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Πρόκειται να ασκηθούν αγωγές καταδολίευσης του δημοσίου στις περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων από οφειλέτες προκειμένου να τα προστατέψουν από την κατάσχεση της εφορίας. Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων που επισπεύσει η εφορία για μεγαλοοφειλέτες πρόκειται να αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο αποκρατικοποιήσεων)

– έκδοση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους ανάπηρους και όσους διαθέτουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνει χωρίς καμμιά ενέργεια των δικαιούχων αλλά αυτόματα από την εφορία. Η έκδοση των εκκαθαριστικών θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

– η κατάργηση του μέτρου της έκδοσης εντάλματος σύλληψης για χρέη προς το δημόσιο. Οι χειροπέδες για κάποιον που χρωστά στο δημόσιο είναι μια απαράδεκτη εικόνα, λένε πηγές της ΓΓΔΕ.

 Πηγή: capital.gr

Σχετικά άρθρα