(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Η νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών στην εφορία

Στην αλλαγή της ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρά η νέα κυβέρνηση με μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία.
Η νέα ρύθμιση δεν θα στοχεύει σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων αλλά στο διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών. Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται προβλέπει ακόμα και πάγωμα των χρεών μέχρι οι οφειλέτες να βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει την σταδιακή έστω, εξόφλησή τους. Τα χρέη στα οποία δεν αντιστοιχεί μηνιαία δόση καταβολής (λόγω του ύψους των εισοδημάτων),δεν διαγράφονται αλλά «παγώνουν», χωρίς να προστίθενται προσαυξήσεις, ενώ δεν θα λαμβάνεται κανέναν κατασταλτικό μέτρο είσπραξης από την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Το σχέδιο αυτό αφορά:

-Ανέργους
-Μισθωτούς – Συνταξιούχους (με χαμηλά εισοδήματα)
– Μικρομεσαίους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος)
– Αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος)
– Χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο (εκτός ΦΠΑ ή ΦΜΥ)
Σύμφωνα με την πρόταση θα καθοριστεί ανώτατο όριο μηνιαίας καταβολής χρεών στην εφορία. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό, στο καθαρό μηνιαίο οικογενειακό που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ή αντίστοιχα το ποσό του ενοικίου και ιατρικά έξοδα για σοβαρές ασθένειες. Το ποσοστό θα υπολογίζεται, με βάση κλίμακα η οποία (ενδεικτικά) είναι για κάθε φορολογούμενο.
ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΑΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ) ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΟΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ
ΜΕΧΡΙ 750 € 0%
751-1.000 € 10%
1.001-1.500 € 15%
1501-2.000 € 20%
Δηλαδή κάποιος που έχει καθαρό εισόδημα 800 ευρώ θα καταβάλλει μηνιαίως στην εφορία το ποσό των 80 ευρώ σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση.
Πηγή: matrix24.gr

Σχετικά άρθρα