(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Ευκαιρία απασχόλησης για 20.000 άτομα μέσω ΟΑΕΔ

Ευκαιρία απασχόλησης σε 20.000 άτομα μέχρι το τέλος του χρόνου δίνει ο ΟΑΕΔ με δύο νέα προγράμματα, τα οποία αρχίζουν να τρέχουν από μέσα Δεκεμβρίου. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει η προκήρυξη για ένα ακόμα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν 2.000 άνεργοι.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα “Εργασία – Τώρα” μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγουν οι προκηρύξεις για τα παρακάτω προγράμματα:
1. Επιδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών.
2. Επιδότηση 10.000 θέσεων εργασίας για τοπικά επιχειρηματικά σχέδια και τοπικές δράσεις.
  Σημειώνουμε ότι και τα δύο προγράμματα στόχο έχουν την απορρόφηση νέων στην αγορά εργασίας από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του πρωτοτύπου που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, για το αν η επιχείρηση είναι ή όχη προβληματική, εάν εκκρεμεί ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης, εάν βρίσκεται εν λειτουργία και ασκεί οικονομική δραστηριότητα.
Αμέσως μετά οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων οφείλουν να καταθέσουν εντός πέντε ημερών την ίδια αίτηση σε έντυπη μορφή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης. Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού τους τελευταίους τρεις μήνες, έως την ημερομηνία της αίτησης.
Οι άνεργοι που θα απορροφηθούν θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ. Για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης, η επιχορήγηση ανέρχεται στα 25 ευρώ την ημέρα για 25 ημέρες το μήνα κάτι που σημαίνει ότι η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει έως και τα 625 ευρώ με ξεχωριστή επιδότηση για ασφαλιστικές εισφορές. Στην περίπτωση μάλιστα κατά την οποία η επιδότηση εγκριθεί, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε πρόσληψη εντός 35 ημερών και να προβεί σε ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων απο επιχειρήσεις και εργοδότες στον ιδιωιτiκό τομέα, για την κάλυψη τοπικών επιχειρηματικών σχεδίων και τοπικών δράσεων.
Πηγή: news.gr

Σχετικά άρθρα