(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Eπιδοτούμενες θέσεις εργασίας και για 30άρηδες

Πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας (ένα ακόμη) προωθεί ο ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά όμως, το πρόγραμμα έχει κάτι διαφορετικό: αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 29 ετών.


Κρίθηκε από τον ΟΑΕΔ –και το υπουργείο Εργασίας- ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα και για άτομα που ξεφεύγουν από την ηλικιακή ομάδα των νέων καθώς και στους άνω των 30 η ανεργία θερίζει. Μάλιστα, ναι μεν το ποσοστό της ανεργίας των νέων είναι μεγαλύτερο (κυμαίνεται γύρω στο 60%) αλλά σε απόλυτο αριθμό οι άνεργοι άνω των 30 είναι περισσότεροι
Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει τη λογική της επιδότησης επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να δημιουργήσου νέες θέσεις εργασίας. Στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν, θα δίδεται ημερήσια «αποζημίωση» της τάξεως των 15 ευρώ. Έτσι, η επιχείρηση θα εισπράττει περί τα 450 ευρώ τον μήνα για κάθε καινούργιο εργαζόμενο. Το πρόγραμμα θα θέτει προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο απολύσεων πριν την έναρξη του προγράμματος με στόχο την αντικατάσταση με φθηνότερο προσωπικό. Οι ανακοινώσεις από τον ΟΑΕΔ αναμένονται εντός των ημερών. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι ετήσια. Δηλαδή, για μια θέση εργασίας, η κάθε εταιρεία θα μπορεί να εισπράττει από τον ΟΑΕΔ έως 5400 ευρώ.
Προγράμματα και για νέους
Από το υπουργείο Εργασίας προαναγγέλλουν την υλοποίηση του προγράμματος YouthGuarantee. Πρόκειται για να ένα πακέτο παρεμβάσεων το οποίο περιλαμβάνει:
1.     Πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας
2.     Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης
Το πρόγραμμα θα αφορά κυρίως στους νέους κάτω των 24 ετών που βρίσκονται και εκτός της αγοράς εργασίας και εκτός του χώρου της εκπαίδευσης. Είναι οι λεγόμενοι NEETs(notemployedEducatedorTrained) οι οποίοι χαρακτηρίζονται με αυτό τον τρόπο όταν εντοπίζονται να απέχουν και από την εργασία και από την εκπαίδευση. 
Πηγή: fpress.gr

Σχετικά άρθρα