(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Ένας ΕΝΦΙΑ ακόμα!

Τι είναι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ; Ένας ακόμα ΕΝΦΙΑ! Τόσα είναι τα χρήματα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Μέτρα που να ισοδυναμούν με όσα χρήματα συγκεντρώνει ή ελπίζει να συγκεντρώσει η κυβέρνηση από τον μισητό ΕΝΦΙΑ. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης λένε ότι δεν θα μπορούν να πατήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αν ψηφίσουν κάτι τέτοιο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ράβουν, την ίδια ώρα, υπουργικά κουστούμια. Όσο για τον ελληνικό λαό; Ακούει με έκπληξη ότι η χώρα κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. Γι΄ αυτό έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης ο Τύπος. Η πληροφόρηση δεν είναι στα καλύτερά της… 

Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει δίκιο. Είναι αδύνατον η Βουλή να περάσει νέα μέτρα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ κόστισε ήδη στην κυβέρνηση αρκετές μονάδες στο εκλογικό σώμα. Ένας νέος ΕΝΦΙΑ θα εξαφανίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τον χάρτη. Καλά, αυτό μοιάζει να είναι λίγο υπερβολικό. Σίγουρα, όμως, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κουραστεί να επιστρέφουν δισεκατομμύρια ευρώ στον λαό. Όποιος διαβάσει προσεκτικά τα όσα ειπώθηκαν στο Λονδίνο από τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό, έχει μια απάντηση για ποιόν λόγο ακριβώς η τρόικα είναι αδιάλλακτη. 

Μπορεί οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί (για να μην ξεχνάμε και το ΔΝΤ) να μιλούν αυστηρά προς την κυβέρνηση, αλλά το βλέμμα τους είναι σταθερά στραμμένο προς την αντιπολίτευση. Δεν μπορούν να μπουν σε μια φάση υποχώρησης στις όποιες απαιτήσεις τους, όταν σε λίγους μήνες μπορεί να έχουν απέναντί τους τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν θα αναγνωρίσει την οποιαδήποτε σημερινή συμφωνία. Όλο αυτό το σκηνικό τους είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και φροντίζουν να το δείξουν αυτό με κάθε ευκαιρία. 

Κι η αδιαλλαξία τους αυξάνεται όσο ακούγονται αιρετικές γραμμές από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και όσο η αντιπολίτευση διαλαλεί ακραίες θέσεις, όπως ότι θα ζητήσει το «κούρεμα» του χρέους των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας υπάρχει χάος. Άλλα λένε αυτοί και άλλα καταλαβαίνουμε εμείς. Για την ακρίβεια, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Όσο δύσκολο είναι για εμάς να αποδεχτούμε ότι θα πληρώσουν οι πολίτες άλλον έναν ΕΝΦΙΑ, άλλο τόσο δύσκολο είναι γι΄ αυτούς να εξηγήσουν στους φορολογουμένους τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που μας έχουν δανείσει. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι τροϊκανοί έχουν δίκιο στους υπολογισμούς τους. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στη δημιουργία του αδιεξόδου έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους. Κι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης έχει στην πραγματικότητα τελειώσει. 

Πηγή:capital.gr

Σχετικά άρθρα