(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Eγκύκλιος – προειδοποίηση σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις

Χρονικό περιθώριο έως τις 20 Ιουνίου έχουν οι επιτηδευματίες να υποβάλλουν εκπρόθεσμα όλες τις φορολογικές δηλώσεις της περιόδου 2011-2013.
Σε διαφορετική περίπτωση, από την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 33 του κώδικα φορολογικών διαδικασιών, σύμφωνα με το οποίο η «Φορολογική Διοίκηση δύναται να εκδώσει πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου ορίζοντας τη φορολογητέα ύλη, με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της». Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων Θεοχάρη Θεοχάρη.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου ορίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνουν οι επιτηδευματίες για να αποφύγουν την εις βάρος τους ενεργοποίηση του άρθρου 33.

«Στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της φορολογικής διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014 στη Δ.Ο.Υ στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μια συναλλακτική κίνηση σε κάποιο υποσύστημα του ΟΠΣΦ-Taxis για το διάστημα από 01/01/2011 έως 31/12/2013. προκειμένου:

Να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή
Να υποβάλλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή
Να υποβάλλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρησή τους σε αδράνεια

Πηγή: acom.gr

Σχετικά άρθρα