(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Δωρεάν κατάρτιση ανέργων σε «πράσινα» επαγγέλματα

Άνεργοι υψηλών και χαμηλότερων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων καλούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα δωρεάν κατάρτισης ανέργων στην Καβάλα.


Πρόκειται για δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤοπΣΑ, αφορά 130 άτομα όλων των ηλικιών, και έχει απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα θα επιλεγούν 130 άνεργοι των παρακάτω κατηγοριών:
  • Άνεργοι νέοι & άνεργες νέες (22-40 ετών), απόφοιτοι & απόφοιτες ΑΕΙ & ΤΕΙ, χωρίς εργασιακή εμπειρία
  • Άνεργοι νέοι & άνεργες νέες (έως 40 ετών), απόφοιτοι & απόφοιτες γυμνασίου ή λυκείου, με ή χωρίς πρόσθετα οριζόντια προσόντα, με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία σε θέσεις εργασίας που απαιτούσαν χαμηλά προσόντα ή χειρωνακτική εργασία
  • Άνεργοι νέοι & άνεργες νέες (έως 40 ετών), απόφοιτοι & απόφοιτες δημόσιων ή ιδιωτικών μεταλυκειακών σχολών (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), με ή χωρίς πρόσθετα οριζόντια προσόντα, με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία
  • Άνεργοι και άνεργες μέσης ή μεγάλης ηλικίας (40 ετών και άνω), με ή χωρίς τυπικά προσόντα, με ή χωρίς πρόσθετα οριζόντια προσόντα Αγρότες και αγρότισσες με χαμηλό εισόδημα,υπό προϋποθέσεις
  • Νέοι και νέες επιστήμονες μέχρι 34 ετών, υπό προϋποθέσεις

Το ΤοπΣΑ υλοποιεί για την περιοχή της Καβάλας η «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ανάκαμψη Ν. Καβάλας».

Στόχος της πράξης είναι η ανάδειξη νέων αντικειμένων και ευκαιριών επαγγελματικής δραστηριότητας, που βασίζονται στην αξιοποίηση των τοπικών α΄ υλών του αγροτικού και δασικού τομέα, και συνδέονται με το δυναμικό κλάδο της «πράσινης» οικονομίας.
Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τα δικαιολογητικά συμμετοχής, θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.ankavala.gr/prosklisi-ekdilwsis-endiaferontos-viwsimi-anapatyksi.
Η προκήρυξη είναι διαθέσιμη εδώ: http://www.ankavala.gr/wp-content/uploads/2012/11/prosklisitopsa-prasini-anaptyksi.pdf.
Για τηλεφωνική ενημέρωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2510 223325, Επιμελητήριο Καβάλας, και 2510 831126, ΚΕΚ Π.Ε. Καβάλας.
Οι αιτήσεις για τη δωρεάν κατάρτιση ανέργων στην Καβάλα θα υποβάλλονται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Πηγή: epidotisimag.gr

Σχετικά άρθρα