(+30) 210 7101440Δευ-Παρ : 09:00 - 21:00
info@tkcfinance.com

Αλαλούμ με τα σενάρια για τη συλλογή των αποδείξεων


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών οι διαρροές για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου των αποδείξεων. Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ισχύει μόνο το 50% της αξίας των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και πρατήρια καυσίμων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να εξετάζονται πλέον νέα σενάρια για το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, ακόμα και η διατήρηση του τρόπου συλλογής που ίσχυε το 2013.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χθες ότι η πρόταση να ισχύει το 50% της αξίας των αποδείξεων αποσύρθηκε  με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει ήδη την υποβολή προτάσεων και το προσεχές διάστημα αναμένεταινα εκδοθεί και η περιβόητη απόφαση εφόσον συναινέσει και το Μέγαρο Μαξίμου. 
Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά άρθρα